Ring oss för Offert! - 08-25 98 77

Dammfrigolvslipning

Golvbehandlingar

Ett golv kan bearbetas på många sätt.

Det finns många olika sätt att behandla ett slipat trä- eller parkettgolv på. Olika behandlingar passar till olika golv och ger olika slitstyrka, m.m. Nedan hittar du information om olika pigmenteringar och ytskicktsbehandlingar.
Olika Golvbehandlingar

Ytskicktsbehandlingar

Ett golv bör behandlas med ett ytmaterial för att bibehålla golvets kvalité och uppnå en slitstark yta.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är den mest slitstarka oljan. Behandlingen ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork och är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer. Denna behandling kan ge både ett glansigare och mattare utseende än konventionella oljor.

Lackering.

Att lacka ett golv är den vanligaste formen av slutbehandling på svenska golv detta är även helt underhållsfritt. Den lacken vi använder oftast består av en vattenbaserad polyurethanlösning, en mycket slitstark och samtidig miljövänlig lack då det är den första lacken som är NMP fri och märkt med miljöblomman. Vid lackering av utrymmen som kräver ett ännu starkare skydd mot slitage används en två-komponent lack, även denna är miljövänlig.

Olja.

Oljade golv är metoden som aldrig går ur mode. Här använder vi en miljövänlig tall-olja av grad 90 vilket innebär att du får ett hållbart och mättat golv av högsta kvalitet med endast en mycket liten halt lösningsmedel för att uppnå ett miljövänligt och vackert resultat. Behandlingen lyfter fram det bästa ur ditt golv och lämnar en silkeslen yta efter sig som med periodiskt underhåll kan hålla livet ut.

Såpa.

Såpade golv är även känt som “skurgolv”. Golvsåpa är en hudvänlig natursåpa, som är framställd av vegetabiliska oljor och tillsatt vax för att motverka uttorkning. Golvsåpa bevarar träets naturliga gyllene färg och behandlas och rengöres med just såpa. Pigmenteringar En pigmentering, eller infärgning som det också källas används för att ge golvet en annan färg än vad det ursprungligen har. Strukturen kan vid önskemål antingen behållas eller också täckas helt.

Betsinfärgning.

Bets är den vackraste formen av pigmentering där vi använder oljebets. Oljebetsen arbetas in i golvet för att uppnå en pigmenterad effekt utan att göra avkall på den naturliga känslan och utseendet på ditt golv, tvärtom så lyfter den fram ådringen och nyanserar träet från t.ex ek till valnöt. Denna behandling förseglas med lack, olja, hårdvax m.m.

Lasyr. Lasyr är en modern metod av “målade golv.” Lasyr består av en slitstark lack med valfri kulör iblandat. Metoden ger ett mer naturligt utseende än golvfärg då lacken tränger in i träets porer och bevarar strukturen i träet. Metoden tillåter även träet att lysa igenom färgen om så är önskvärt.

Lut.

Lut är en beprövad behandling för dig som vill ha ljusa golv. Lut används mest på furu och grangolv och oftast i vitt uförandet. Du slipper gulning i golven och får ett ljust vitaktigt och fräscht utseende på golvet. Denna behandling förseglas oftast med olja eller vax.

Målade golv.

För dig som önskar ett täckande resultat kan man även måla golvet. Trädets struktur bevaras inte och om du även väljer att nota golvet syns inte heller springorna. Vi rekommenderar i första hand en betsning, men för dig med lite annorlunda önskemål kan målning även vara ett alternativ. Målningen förseglas oftast med lack.
Varför välja Cityparkett?

Cityparkett som varumärke grundades redan 1960 och är idag ett välkänt varumärke inom golvarbeten.

Vår personal utbildas löpande inom de senaste teknikerna och behandlingarna för att du som kund ska få marknadens bästa service.

För att göra det så enkelt som möjligt för er som kund, försöker vi alltid lämna fasta priser på de delar som går.

Vi hjälper er med information om Rotavdrag. I dagsläget är rotavdraget 30% på arbetskostnaden, kontakta oss så berättar vi mer.

Vi är försäkrade hos Trygg Hansa för skador som eventuellt skulle kunna uppstå om oturen är framme.

Vi lämnar 5 års garanti på alla arbeten, där det gäller utförande fel eller materialfel.